vrijdag 13 december 2019

Food and drinks in Senegal.... eten en drinken in Senegal

We kunnen het niet laten om toc een keer een blog te maken over het eten en drinken hier in Senegal.  Een ding is zeker... het is super lekker, of het nu in een kleine lokale "tangana" is of op resto....het is altijd zeer lekker. Vis is het gerecht om te eten....verser dan hier kan het niet eten en je proeft echt het verschil. De vis die 's avonds op je bord ligt zwom 's morgens nog in de zee. Ook voor de lokale bevolking is dit de voornaamste bron van proteïnen. Kip en andere vleessoorten  zijn al snel duur. Vandaar dat er in de lokale gerechten ook heel veel vis wordt gebruikt.

De dag begint meestal met een ontbijt van koffie en tapalapa, een lokaal brood qua smaak tussen een ciabatta en franse baguette. De luxe versie is met choco maar meestal word het droog  gegeten. In de Tangana is het dan weer warm ontbijt... omelet met aardappel, ajuin en kaas en gekruid met maggi bouillon blokjes.
's Middags is er dan een lokaal warm gerecht yassa poulet, thieboudienne , mafe  en nog vele andere keuzemogelijkheden.

Als vieruurtje  eten we meestal fruit, op dit ogenblik is er een overvloed aan watermeloen... hele bergen watermeloen langs de kant van de weg. Ongeveer 1,5€ voor eenheerlijke zoete watermeloen. De kleine zoete afrikaanse banaantjes zijn een ideaal tussendoortje  tijdens het werken overdag.

's Avonds hebben we dan een uitgebreide  keuze aan restaurants al dan niet met een Senegalese/Europese keuken. Ons hotel heeft een zeer verzorgde kaart en een zeer goede prijs kwaliteits verhouding. Madame Dior en haar team zorgen ervoor dat we niets tekort komen.

Nog enkele foto's  om jullie te overtuigen van al dat lekkers ....
















We have to make a post about the local food an drinks in Senegal.  We all agree that the food here is delicious. Wheter its in a local tangana or in a restaurant everything  tastes good. 
Fish and seafood is what you have to eat here. We are very close to the main fishing harbour so the fish on your dinnerplate in the evening was pulled outof the sea that morning. 
The locals eat a lot of fish as meat and chicken are more expensive.

Breakfast is a tapalapa, a mix between ciabatta and a french bread, the luxury version is one with chocolate spread. At noon its mainly a local dish such as thieboudienne, mafe, or yassa poulet. 
During the afternoon there's a large choice of fruit. Watermelon or pasteque as it is called here is absolutly delicious and very cheap. As itis the season for watermelon, you can find heaps of them on every street corner....
In the evening we have several possibilities for dinner atthe local restaurants or hotels....at our hotel madame Dior is always prepared to deliver some great meals. The quality of the meals is outstanding. 
Some pictures of the beautifull dishes....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten